Svar

Jensa har hört ett rykte där jag ska ha sagt att jag gillar Rederiet. Men detta är taget från kossans arsle.

Jag fullkomligt hatar den serien, helt jävla dyngkass.

Men nu skiter jag i det, för nu är det time för A%O inom Måleriyrket.

O Alhohol, O Alkohol, O Alkohol.


Hockey

Har gått igenom schemat lite, och det ser ut som följer...

Natten till torsdag
01:00 Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers
NHL (Conf 1/2-final 4/7)
Canal+ Sport 1 NASN (North American Sports Network)
Natten till fredag
04:00 Colorado Avalanche - Detroit Red Wings
NHL (Conf 1/2-final 4/7)
Canal+ Sport 1 NASN (North American Sports Network)  
Fredag
18:30 Danmark - Tjeckien
Ishockey VM
TV6 
Natten till lördag
04:00 San Jose Sharks - Dallas Stars
NHL (Ev Conf 1/2-final 5/7)
Canal+ Sport 1 NASN (North American Sports Network)
Lördag
18:30 Vitryssland - Sverige
Ishockey VM
TV6 
Söndag
18:30 Tjeckien - Ryssland
Ishockey VM
TV6


Hockey, Hockey, Hockey, Hockey, Hockey, Hockey

Hmm...

Hmm, har märkt att antalet besökare ökat markant det sista, vore intressant att veta hur ni har hittat hit, och vad som får er att läsa min blogg. Samt vad jag kan göra för att förbättra den.

Vi kan kalla det en "marknadsförsökningstestsuportavfredriklarssonsblogg"

De tre vännernas gäng

Sådär, nu har jag fått tillökning i Xbox360 klubben, Samuel och Jocke har skaffat varsit. Trevligt. Jocke påstår att han kommer nörda sönder spelet. Får se hur det blir med det.

Jag har iaf skaffat mej Army of Two idag, kul spel... håller på att lära mej för fullt.

Avslagen dag på bygget idag. Ingen vidare lust att arbeta hos oss som var där. Tryckt och nedstämd stämning, kanske inte så konstigt.

Vad mer ska skrivas. Absolut inget. Eller jo... hoppas Rangers åker ur Stanley Cup slutspelet så fort som möjligt. Vi behöver Lundqvist!

image87

Lägg ner!

Fick precis en komentar där personen vädjar till mej att rösta på vem som bar någon klänning bäst.

Vad jag vet så är det något jag inte står för, och vill absolut inte ha sån skit i min blogg.

Anpassa er till era egna typ blondinbella, stinalee, kenza och dom andra mediahypade människorna.

För jag bryr mej inte ett jävla skit!

Wohoo!

Fått ordning lite på designen nu. Som ni märker är det lite guldinspirerat på toppen. Det lever jag på ett tag till.
Hoppas det blir bra det här =)

Några småjusteringar kommer göras.

Blandade känslor

Sådär, nu har man gjort lite viktiga saker här i livet. Viktiga men mindre roliga.
*** Handlat
*** Betalat räkningar
*** Städat hela lägenheten

Nu kommer söndagen fortsätta i soffan, måste ladda upp inför en arbetsvecka med endast tre dagars arbete. Ledig torsdag, 1 maj. Sen tar jag ledigt på fredagen med.

Så nu ska jag fixa ordning på den här så kallade bloggen.


En mindre rolig nyhet nåddes jag av igår då Samuel ringde och gav mej nyheten att en gammal kompis avlidit efter en svår bilolycka. Träffade denne trevliga människa så sent som i fredags då vi var på samma bygge. Känns konstigt. Nu har två oskyldiga kompisar gått bort genom bilolyckor. Det får fan räcka nu alltså.

Medans människor som idioten som tog livet ifrån Engla går levande på denna jord? Det är fan inte rättvisst.
Ta livet av honom nu!

Vila i frid Christian Alneman.

Hej Kompis!

Möblerar om lite ifall ni undrar vafan som händer. Problem kommer uppstå, problem kommer lösas, allt fixar jag. Jag är ju en smart människa.
Visste ju vad förkortningen av SEB stod för till Samuel, Natte, Jocke och Kalles stora förvåning!

Student?

Drygt ett år har gått sedan studenten, skulle gärna få uppleva dom här sista veckorna av skolan en gång till. Så otroligt jävla kul. Men jag är inte bitter för på fredag drar utomhussäsongen igång för mej i måleriarbetet. Då går jag och glassar på Rudenschöldsskolans tak, där kommer jag antagligen bli kvar ett tag framöver, så lite överblick från studentfirandet har jag, och Jocke, Kalle och Samuel råkar ni se mej, tveka inte att skrika på mej, jag skriker tillbaka över hela skolan.

Hockey VM, del 1

Har gett mej in och försökt coacha Hv71 via idéer på hur femmorna ska se ut, nu är det Bengt Åkes tur att få hjälp.
Denne kära, goa, underbara Bengt Åke Gustavsson ratar Johan "Kung" Åkerman i VM.
Självklart ska denna mannen vara med, inte för att det är en Hv profil, utan för Sveriges bästa i powerplay. Gubben är helt makalös på blålinjen. Men verkar som att Bengt Åke plockar in Magnus Johansson, en väldigt bra spelare, men långt ifrån lika bra som Johan i mitt tycke. Vad mäktade Johansson med i NHL? 45 matcher och inget mål, är väl kanske inget att begära. Men av en såpass ofensivt duktig back som Magnus så måste du i alla fall smälla in ett mål. Matchades ju hårt i pp när han kom till Phanters.

Men det blir ju en ofantlig press på Johansson när han kommer, han måste producera skott mål i varje powerplay, och göra minst 3 baljor i PP. Det är vad Åkerman skulle mäkta med.

***
Man ser återbud, på återbud och ännu mera återbud. Förstår det. Ni som gnäller på att dom Svenska NHL spelarna inte har något hjärta kan skippa det snacket. Killarna har spelat runt 70-90 stenhårda matcher i NHL. Rest över hela USA och en liten bit i Kanada, förstår att dom vill mysa lite med mor, leka med barnen och bara sätta sej i sin lyxvilla och ta en pilsner eller två. Gå på fester och mingla med storstjärnor som Blondinbella, Kenza, Christer Sjögren, Big Brother Jessica mfl, mfl. Hoppas ni såg ironin i det sista.

image82

Svar...

Här har det stått stil likt en man i en likkista. Anledningen till detta är enkelt. Jag, Fredrik Larsson har bloggat in mej i väggen! *NOT*
Här bloggas inte in i väggen, anledningen till att jag inte skrivit på några dagar är ett näst intill nervsamanbrott blandat med ett gjädjerus. Typ som när man tagit EXTACY, fast bättre.
Linköping i fredags, en resa jag kommer minnas för resten av livet. Ångrar inte en sekund att jag tog ledigt den dagen och åkte upp till Linköping. Träffade även ett gäng trevliga Hv suporters, och där knöts vänskap för livet med kramar, highfive och sång. Hela natten lång. Var hemma i Lidköping vid 03.30-04.00.
Går inte att beskriva känslan att stå i klacken och se Eric Johansson krångla in 3-2 pucken, 5,17 in i sudden.
S J U K T

***
Ska försöka ändra design på bloggen med kanske?

***
Känns att det är vår ute nu, toppen!

***
GULDET ÄR I JÖNKÖPING!!!

image81

Linköping!

Ledighet begärdes för en månad sedan, då skrattade mina arbetskompisar åt mej. Men på fredag är det jag som åker till chockladfabriken i Linköping, för att se Håve ta guld!
Fick tag i en trevlig kille. Han ringde faktiskt tillbaka efter matchen och frågade om jag ville ha biljetten. Han är dagens hjälte numer ett!

Jönköping våran stad, Håve blå våran stad. Vi ska kämpa för vår seger, kämpa på Håve Blå!

Linköping på fredag

Någon som är sugen på att åka till Linköping på fredag?

Slänger ut en intresseanmälan iaf, jag försöker hitta biljetter, bensinpris delar vi på.

Hör av er.

Johan Davidsson

Innan jag går till sängs en sån här skön måndagskväll vill jag bara göra en sak, en bild säger mer än tusen ord!

image80

Så skönt

Vart börjar man en sån här dag?
Kunde igår gå och lägga mej lugn och sansad för första gången  sedan i måndags. Har varit ett helvete under veckan. Eftersom vi spelat halvtaskigt mot ett Linköping som spelat bra. 2-0 i matcher inför gårdagens match, men då träder vissa spelare fram. Läs Johan Davidsson. Han säger i tidningen att han känner sej som 29 år, och inte 32 tack för det Johan. Nu blir det guld!
Han kliver fram när det är som mörkast, han står upp för sitt lag, han gör två kassar. Han är våran lagkapten!
Andreas Falk jobbar i det tysta, dödar LHCs powerplay på ett fullkomligt makalöst sätt, att han igår fick göra mål, helt suveränt!
Och Jan Hrdina, gått lite tungt för firma Ledin, Hrdina, Jämtin men igår särade man på Jämtin och Ledin. Hrdina såg otroligt fokuserad ut och som vanligt kung i tekningscirklarna. Avgör efter 47 sekunder i sudden.
Och sen har vi ju mannen längst bak, Stefan Liv. Igår spöade han Stana totalt i målvaktsmatchen. Stana såg ut som på gamla dagar SSK, slapp, osäker, oinspirerad, feg, tam, lat. Han är ingen bra målvakt. Så fortsätt att kasta in puckar på honom, stå i ansiktet på honom, slå lite på benskydd, plock och stöt, snacka lite. Så tappar han snart allt fokus och balans.

Ledigt i två dagar nu, och det kan vara bra. Få vila upp sej lite, inte minst Hv71. Hitta nya krafter, det kan även jag behöva göra efter en bra jobbig vecka. Mentalt är det jobbigt att lägga sej efter en finalförlust. Men nu ser det ljusare ut. Vi har två hemmamatcher i rad nu. Och sen åker man till Linköping för första gången i sitt liv på fredag.

image79

Matcha!

Kenta och Thomas pratar om att ruska om i femmorna lite inför morgondagens match. Låter som ett vettigt förslag. Så om ni råkar titta in här, ta vara på det här ;)

Första
Åkerman - Grillfors
Melin - Davidsson - Voutilainen

Andra
Petrasek - Luoma
Ledin - Hrdina - Thörnberg

Tredje
Gustafsson - Puistola
Jämtin - Falk - Tedenby

Fjärde
Ward
J Johansson - Kaupila - Fredriksson
Någon måste göras.

Två matcher...

...har gått, och jag är riktigt nere. Har man följt Hv71 sedan i augusti då dom gick på is. Så lider man när vi förlorar och glädjs förbannat mycket när vi vinner. Två matcher mot Linköping. Första matchen ett Linköping som bjuder till gladhockey, Hv71 svarar tillbaka med gladhockey även om det går lite trevande. Och igår, Linköping bjuder på tråkhockey och Hv71 försöker, försöker, försöker. Ajfan det gick inte att komma igenom mitzonen. LHC spelar bra, mycket bra måste jag erkänna. Men imorgon är en ny dag, ny match, nya möjligheter. Imorgon vinner vi!

Också var det dom här domarna. S K A N D A L!
Finns inget annat ord som beskriver Anderssons och Rönnmarks insatts i dom två första. Dags för Sören Persson och Christer Lärking snart kanske?

Eller varför inte plocka fram Marcus Vinnerborg, då skulle det bli bra iaf.

Äntligen

Äntligen har det kommit fram en vettig person som säger det som alla män, pojkar, killar, gubbar tänkt för sej själva i årtionden =)

http://www.aftonbladet.se/kvinna/article2210713.ab´


Hoppas att jag inte får en massa moralkärringar på mej nu ;)

1,5 timme kvar!

En och en halvtimme kvar till nedsläpp nu.
Och jävlar vilken go känsla jag har i kroppen, har gått omkring och myst hela dagen. Känns som att inget kan stoppa Hv ikväll. Och jag har så mycket positiv energi i mej. Kan inte bli fel ikväll. Så här har jag inte känt sedan match nr 6 2004 i Göteborg, seger med 1-0 efter sudden death.

Bara för att jag mår så bra idag så slängde jag in 50 spänn på 4-0 till Hv71 ikväll, måste våga för att vinna.

NHL playoffs 08

NHL slutspelet står runt hörnet. Laddar upp med lite filmer som kan vara bra att ha med sej.



Hata Clubben

Vill passa på att tillägna en låt till Janne Karlsson och hans mannar.

Ger inte ett piss för Clubben, rädds inte för något!
Imorrn trycker vi ner er totalt!

SM Final

Om drygt 25 timmar släpps pucken till 2000 talets hetaste Final serie. Finns en längtan, nervositet, glädje och framför allt en go känsla i kroppen. Vi har nu gått igenom 5 matcher mot Skellefteå, 6 matcher mot Timrå. Vi har satts på prov, genom tuffa matcher mot Timrå, vi har satts på prov mot Skellefteå genom att spela hockey och inte tänka på uttalande från en liten 20 åring. Vi har övervunnit allt detta. Det började trevande och trögt. Men allt eftersom har bitarna fallit på plats och vi spelar som ett lag. Vi är ett lag, vi är Hv71 från Jönköping.
Vi möter ett lag som jag har hatat sen dom kom upp i Elitserien, Linköping HC från Östergötland, det skiljer endast 13 mil mellan städerna, och nu är det dags. Kommer bli tajt, tufft, grinigt, välspelat, inte alltid så snyggt, ibland för snyggt, ibland för kallt, ibland för vågat, ibland för korkade beslut blandat med helt geniala beslut. Nu är vi här, det jag har väntat på sen 9 augusti, då första besöket äge rum i Kinnarps Arena för Hv71s ispremiär. Har varit en lång resa som nu skall krönas med ett SM-Guld, klubbens tredje.

Vi är starkare, vi är bättre, vi är snyggare, vi är modigare, vi har mer vilja, vi inger mer respekt. Vi är Hv71 från Jönköping.

Imorgon när pucken släpps klockan 19.00 sitter man på helspänn framför teven med boysen. FInal 2008 är här, och vi är med.

Liv, Andersson, Åkerman, Louma, Gustafsson, Grillfors, Puistola, Petrasek, Halvardsson, Torp, Ward, Thörnberg, Lindström, Johansson, Falk, Fredriksson, Johansson, Hrdina, Melin, Voutilanen, Jämtin, Davidsson och Ledin,

image78

En vardag i Figges impulsiva hjärna

Har fått en uppenbarelse, vissa kommer skratta, vissa kommer kalla mej idiot. Vissa kommer älska idéen, hoppas att någon gör det iaf.

Rensa fisk i Norge och tjäna pengar för att sedan dra till USA och köpa en bil och åka hela Route 66.
Vore en upplevelse utöver det vanliga, specielt det med att rensa fisk i Norge.


image77

Söndagsförmiddag...

Här mjäkar man sej upp vid 05.30 i morses för att se Sverige - Finland, dam VM. Men så funkar ju inte sändningen från Kina, vilken jävla besvikelse. Men det var bara att somna om under täcket. Inga problem. Sen har vi städat, har lite för mkt energi idag. Undra vad man ska göra resten av dagen...

SM-Final

Efter en gårdag kantat av jävelskap blev det till slut en kanonkväll, och vad bra jag mått i dag på jobbet. Kvittade hur många rör, eluttag, telefonjack det var ivägen för en enda tapetvåd, leendet fanns alltid där. Vi är i SM - FINAL!
Cyklade hem som vanligt runt 08.30 då biljetterna släpps. och jag och Samuel grejade en ståplats var till final nr 4 i Jönköping. Men det lär krävas flera. Så till 5 och en ev 7 ska jag ha med, kanske, kanske om Hv har slagläge inför en sjätte i Linköping fredagen den 18 så tar jag arbetstidsförkortning den dagen och drar ner till Linköping, men det är en senare fråga.
Tillägas ska att det tog två minuter sen var biljetterna slut, skulle lätt gå att sälja 20.000 biljetter under finalspelet.

Annars då, är det lungt och fint.

Jönköping våran stad, Håve blå vårat lag!
image76

Dagens Idiot

Tänkte starta en liten daglig lista här på bloggen, och idag är den en speciel. Då vi ska hylla tre tongivande Idioter. Så häng med!

*** Mats på Tele2
Vilken jävla korkad jävel, du var inte mycket till hjälp.
Vilket jävla ägg!

*** Linnea på Tele2
Trodde att man kunde få prata med ett proffs andra gången, Men fick prata med en praktikant.
Vilket jävla ägg!

*** Tjejen på Sibylla
Ska du ta med maten? Japp, det gör jag.
Tro fan att hon bara lägger fram burgaren, pommes och en påse på disken. Ursäkta, ska jag packa ner det själv? Ja det kan du göra.
Vilket jävla ägg!

Till er vill jag tillägna den här låten. Tack för att ni gjort min dag till ett helvete. Tack, verkligen tack!

Alla vi som hatar TELE2 klappar nu! KLAPP KLAPP KLAPP KLAPP

ÄLSKA HÅVE!

Tele2...

Nu sitter man här hemma och hyperventilerar och kokar inombords. Kanal 5 och Tv3 är ur funktion, samt att ljudet på TV6 är spårlöst borta. Det är bara 1,5 timme kvar till nedsläpp mellan Timrå - Hv71. Har ringt Tele2, men det kom ingenvart. Vilket jävla ägg jag pratade med, fy fan vilken jävla liten subba. Men jag ringer snart igen. Får dom inte igång skiten så behöver dom inte skicka räkning till mej för den här månaden iaf.

Dom ska allt få stå till svars för när jag ringer till dom, tänker ju inte prata snällt och vänligt som en annan jävla moralkärring. Dom ska fanimej få höra att dom gjort fel som alla andra får när man klantar till det.
Inför Guds ögon är vi alla lika.

Börskrasch!

Här har det stått still likt en börskrasch i Ulanbatar. Men nu är vi tillbaka, efter två segrar och noll sorger. Imorgon kör vi över Timrå igen. Med smart spel, dicilpin och en jävla inställning.
Men vad har jag presterat nu under ett par dagar. Fifflers igår med boysen, lite käk och prat. Trevligt.
Jag och Trygve fick lämna ifrån oss Rådhuset, dom ville ha oss i Drömstan, bara att dra iväg dit idag. Köra lite lägenheter, mysigt. Men dom skrämde upp mej för en kåt liten dam, fast liten är hon inte. 140 kg plus. Hon finns ute på internet tydligen och erbjuder sexuella tjänster. Dit vill jag inte....

Forsberg gör första kassen för Colorado idag, och dom säkrar slutspelet. Kul för Forsberg, kommit igång nu på allvar kanske, visst han får lite problem med ljumskarna. Men det skulle nog även Lars Frölander få om han kastades in i NHL efter ett år av frånvaro nästan.

Idag har jag vart rediga och smaskat upp Microhyllan, så nu står den inte på en stol längre. Skönt =)

image74



***
Också ett litet internskämt, hockeyboysen vet vad jag snackar om. Hittade ett par skor på Jack & Jones.
(En liten parantes nu bara, får jag också pengar för smygreklam som alla andra superstora bloggerskor?)
image75

RSS 2.0