Längtan är snart över

Snart sitter vi på tåget, korkar upp vid 09.30, invasion Stockholm står inför dörren och stampar. Ser fram emot den här resan som helvete. 

Tankar inför resan.

*** Lyckas jag o Natte får igång hela vagnen i allsång?
*** Kommer Samuel bli frisk?
*** Serverar dom pilsner 09.30?
*** Kommer Jocke kunna lilla NHL09 hemma i tre dagar?
*** Finns det träklubbor i Stockholm?
*** Finns det någon chans till  oralsex med Mario Lemieux?
*** Kommer Natte köra sin vardagliga Hallå hälsning på Stockholms krogar?
*** Blir det ett avsnitt i Dolce Vita om oss
*** Blir det ett besök i Fitja eller Rinkeby? Helvete heller sätter hellre min fot i Auswitch!

Frågorna är många, och kommer bli fler. Men en sak vet jag. Oavsett om du är en blind uteliggare eller en fattig tant som växte upp som hora på gatorna i Estland som ung, så kommer du bli helt våt i byxan när pucken släpps!


Lämna mormor och morfar hemma, NHL Premiere 2008, Stockholm. 4-5 oktober.
20.00 Ottawa Senators - Pittsburh Penguins

Hv71, nattsvart

Hmm... kom igen Håve, kom igen Håve, Kom igen Håve, kom igen Håve, kom igen Håve, kom igen Håve!


Spelet är inget vidare just nu, rent uselt rent ut sagt. Inställningen och kämpar glöden verkar vara som bortblåst, finns ingen desperathet framför målet, puckarna stutsar inte våran väg. Vi väljer att spela istället för att skjuta, vi väljer att åka en bandysväng istället för att crash the net.
Skadorna avlöser varandra, Jukka, Hagos, Hrdina, Staal är 4 namnkunniga spelare som har bekymmer. Staal opereras imorgon, Jukka och Jan är osäkra när dom är tillbaka. Hagos fick en smäll igår, beräknas vara borta två veckor.

Trodde inte jag skulle säga det här. Men jag saknar Ledin, Jämtin och framför allt Ward som helvete. Visst dom satt mycket i utvisningsbåset. Men Ledda o Jämtin med Hrdina var otroligt bra. Och så fort Ward var inne vågade ingen dumpa pucken och åka efter den, ingen vågade stå framför kassen och slå på Stefan.

En ramsa som gick på ståplats igår, Go Lance Go, Go Lance Go... ett tydligt budskap. Punga fram pengarna nu Stille. Och slå en signal till Jämtin som är nedskickad till farmalaget, något måste göras.

För nu finns det inga ljuspunkter alls.


Jag är tillbaka... men lämnar?

Kaxig efter utskåpningen av Frölunda förra måndagen (6-2), men nu tillbaka på jorden igen efter torsk mot Timrå (6-5) och Brynäs (3-1), samt en 3-3 match mot Södertälje igår. Livet ska inte vara lätt, men resan mot guldyra i april är lång och kantad av besvär. Men sedan får ni stå med skam o skuld för i år tar Håve SM-guld.



En sak jag tänkt på ett tag nu, jag måste komma bort. Vill släppa allt för en stund och bara leva. Leva livet på mitt sätt. Inte jobba 7-16. Jag är beredd att offra en del för det, så om någon är sugen på att skapa minnen för livet, hojta till. Jag har ett mål, och det är att flytta till Norge efter nyår. Jobba jävel av mej. Tjäna mina casch och leva jävligt billigt o enkelt 2-3 månader i Norge. För att sedan bränna allt. Vandra längst Kinesiska muren, ta suftlektioner i Australien, uppleva så mkt som möjligt av USA, käka friterade räkor på någon sjabbig krog i Thailand. Käka tacos i Mexico med några urinvånare, vakna bakfull i en gränd i norra Balkan... nåja, det sista kan i skippa. Inga Halabalola länder för mej. Men ni förstår vinken.

Man måste följa sitt hjärta, även om man måste göra det mest trippade.


Hand upp för den som är sugen, ni andra kan fortsätta med vad ni nu än gör.

Ställer mej frågan...

Det har pågått en tvist mellan mina två hjärnhalvor dom senaste timmarna. Den ena säger att jag ska städa hela fucking jävla lägenheten, och den andra säger att jag ska skjuta upp det lite till. Det ser ut som Mellanvästern här hemma, men samtidigt så orkar jag inte dra fram dammsugare, mopp och grejor. Ska ju ändå inte vara något specielt hemma i helgen. Är ju Eddy the dady som står för det...

Skulle iof aldrig hinna städa klart tills 19.00, för då kan jag ju inte springa runt o se ut som en kvinna, nepp. Det blir inget städat idag iaf.

Likt den sol som åter stiger, skall även vi resa oss i kampen om att försvara Guldet

Hemmaplan

Det kommer bli mycket hockey framöver nu. Men jag tvingar inte att läsa bloggen... det finns ju andra spännande bloggar och läsa, blondinbella, stinalee, linda rosing, ebba won sydof, sofie fahlman bara för att nämna några läsvärda... eller?

Gör vafan ni vill, det här är min hemmaplan


Psykavdelningen från Falbyggden ringde och ville ha tillbaka mej, men jag nekade =)

Torsdag

Äntligen. Veckans bästa dag närmar sej, nämligen Torsdagen. Du har hela helgen framför dej.
Och torsdagar betyder hockey, har vart så ett antal år. Oftast full omgång, och imorgon är det den officiella premiäromgången kan man väl säga.
Canal Plus kör igång med Linköping - Modo, kan bli en bra match. Den skall ses. Dock med ljudet avstängt. För ur högtalarna från datorn strömmar Timrå - Hv71 via webradio.

Kort och gott en underbar Torsdag.

Föresten, vet någon om allsvenskan fortfarande spelas... eller somnade den in i säsongens femtioelfte 0-0 match?



Match igen

Sekundrar efter att det gått åt helvete...



Jag kan inte släppa det, 6-2 mot favorittippade Frölunda som skulle vara så jävla bra. Har svävat på rosa moln nu sedan i måndagskväll, men måste försöka släppa det nu. Ny match mot Timrå imorgon. Ett Timrå som tappat flera viktiga kuggar i laget, och som inte alls känns som den svåra nöt vi hade under semifinalserien förra säsongen.
Det blir seger imorgon, och det med ännu ett besked.
5-2, Davidsson, Hagos, Tedenby, Laine och Voutilainen nätar

Sämre än Salo, ja du är sämre än Salo

Hundradelar innan det gick åt helvete


Har inte släppt 6-2 segern i premiären igår än.
Svårsmält karamel. Men på torsdag är det ny match, nya förutsättningar. Och nya kassar för Pelle!

Tänkvärt

Elitserien startade igår, champions league kickar igång idag. NHL premiären är bara några veckor bort. Fotbollsallsvenskan ser ljuset i tuneln och går mot sitt slut, äntligen säger jag om det!

Kommer bli en höst/vinter med mycket tid framför teven, mycket sena nätter och många lugna bilresor hem från Jönköping.
* Elitserien
* NHL
* Champions League
* Storfotboll från England, Italien, Spanien och Frankrike... iaf England
* Hockeyns Champions League

Just Hockeyns Champions League ser jag fram emot med en viss nyfikenhet. Detta är den största sattsningen på att få igång hockeyn i Europa, och kanske ett litet steg på vägen mot en Europaliga, som kan slåss mot dom bästa i NHL.
För Hv71s del som är kvalificierade genom Seriesegrare och Svenska mästare, väntar matcher mot: Espoo Blues (Finland) och SC Bern (Schweiz). Just nu har jag ingen koll på dessa lag. Men det läser vi på när det närmar sej.


Tröjan som pryda Hv71 under CHL, och jag hoppas verkligen att det kommer gå att köpa en sån. Precis i det material som säljs i NHL shoparna. Annars är det ett grovt snedsteg av Hv71's markandsavdelning. Som förövrigt redan nu är lika dålig på Ulf Dahléns scouting på Hv71s power play.



Det är något vi kan återkomma till.
Jag förstår inte vad det är som är fel i dom flesta elitserieklubbar, nu kanske vi inte ska gå förtidigt in i matchen. Men Hv71s powerplay är ganska tydligt. Vi tar förstafemman som exempel. Backen Petrasek för upp pucken i banan, droppar till Davidsson på egen blå. Davidsson glider sedan lätt och elegant igeom mittzonen. Voutilaien och Thörnberg kommer som två duracelkaniner på kanterna och Davidsson släpper ut pucken på en av dessa herr strax innanför anfallsblå. Sedan liras det runt ett bra tag. För att antingen hitta Louma på skott eller i slottet där Vouti står och klipper till direkt och placerar pucken strax under ribban.

Hur svårt ska det vara att läsa detta, den här varianten har man sett i två år nu, men inget lag kan stoppa den. Fyra mål i Power Play i andra perioden igår. R E S P E K T

Tankar från Jönköping

*** Riku Haui, Andreas Karlsson, Karl Fabricius, Magnus Khanberg, Tomi Kalio. var ni med igår, eller vart var ni. Såg inte dessa spelare på hela matchen.
*** En som syntes var Niklas Andersson iaf. Slashingmannens härskare.
*** 12 miljoner för en målvakt som agerar som ett sål, osäkert och darrigt. Sämre än Salo, ja du är sämre än Salo
*** Märktes inte att Åkerman saknades i powerplay, fortfarande lika iskallt spel från Hv lägret med en man mer.
*** Pelle Gustafsson, pånyttfödd? Nu siktar vi på skyttekung iår Pelle.
*** Serieledning efter en match, vi börjar där vi avslutade =)
*** Mäktigt tifo av Northbanks vid introt.
*** Synd att sitplats bara består av moralkärringar och slipsgubbar i Kinnarps.

Frölunda börjar jävligt starkt. Första fem minutrarna, men sedan tar Svenska mästarna över mer och mer. Frölunda var inte med. Snackas redan om kris på vissa Frölundaforum, var det inte tålamod som var ett stort ledord inför den här säsongen? Jag saknar det gamla Frölunda, då Conny Evensson basade över Sveriges mest respekterade lag, med sin fräna spelstil som alla egna yngre förmågor bidrog med. Men vart är det nu? Dom egna talangerna är bortbytta mot gamla gubbar som sitter på miljonkontrakt. Något har gått fel i Frölunda, och det är synd.

Men jag känner inget medlidande. Som man bäddar får man ligga.

En sak till Mattias Tedenby, denne lilla underbara pojkvasker från Värnamo. Han är precis som vanligt, eller nej. Han smäller ju för fan på nu, och går rakt på mål när han inte har pucken. Jag fullkomligt beundrar denna pojkvasker.

Ett enat Småland iklätt Blått och Gult i kamp om SM-Guldet.


Mäktigt tifo på gång.


Davidsson, Liv och Petrasek nästa... om ett par år


I pausen inför tredje perren.


Haha, Goa Gubbar sjunger inte längre. Patetiskt!

Frölunda?

Var det allt ni hade och komma med?

Tankar Elitserien del 2...

Sådär, nu är det bara timmar kvar. Sedan släpper vi pucken. Och livet är igång.

... Snackas mycket om Mattias Tedenby, årets rookie?
Absolut, vad har killen gjort på försäsongen hittils, slått ut f y r a tänder, 40 stygn i ansiktet. Nockad Markus Vinnerborg så han inte kan dömma i premiären. Samt satt två kassar, och det är två kassar fler är Andreas Karlsson.

... Elitserien kommer bli rekordjämn?
Har det ju snackats om i ett par år nu, och jag tror faktiskt att det kan bli tajt på alla platser. Finns väl tre fak i tabellen, toppen, mitten och botten.

1 Hv71
2 Färjestad
3 Modo
4 Djurgården
5 Frölunda
6 Linköping
7 Skellefteå
8 Timrå
9 Södertälje
10 Rögle
11 Brynäs
12 Luleå

Jag orkar inte dra något om det, men Hv71 vinner SM-Guld och Frölunda blir som vanligt, det går inte att värva in spelare på spelare och tro att man ska vinna SM-Guld över en sommar. Djurgården känns som det laget som kommer överaska som fan. Mycket hjärta finns det och hämta. Luleå och Brynäs kommer inte kunna leverera på något sätt. Publiken kommer svika. Därför klarar sej Rögle kvar. Med hjälp av sin hemmaarena och ett vattentätt försvarspel på bortaplan blir det fortsättning i högsta serien. Linköping kan inte vinna SM-Guld med Mårtenssn och Weinhandl, så varför skulle dom vara en guldkanditat nu?


Helgens bravader...

Det har stått still här på bloggen, och det kommer jag absolut inte be om ursäkt för.
Anledningen till detta är att i  onsdags fick jag NHL09 i brevlådan. Helt överlägset.

Fredagskväll bjöd på en trevlig trip till Skövde för att käka pizza med Natte och Samuel...
När vi väl var hemma så stannade vi vid statoil och jag kollar på Natte i baksätet, denne man är helt slut i hela jävla skallen.

Lördagen bjöd på en heldag i Lunnevi ishall i Grästorp. Träningsdag för u11. Senare på kvällen kom Natte, Jocke och Jensa förbi. Trevligt och lungt.


Han har ju iaf blivit idiotförklarad i Svensk radio. Av självaste Makus Birro.

Tankar Elitserien del 1

Isen är spolad, ismaskinen är tankad, tränarna har suddat ut senaste övningen på tavlan och gått över till PP träning.
Drygt 5 dagar kvar tills pucken släpps i Kinnarps Arena, 2008-9 års säsong står inför dörren.
Ser fram emot den med drömmar, glädje och tacksamhet.

... kommer Hv71 klara av att försvara guldet på ett bättre sätt än senast?
Ja, det kommer man, det hoppas jag verkligen. Anser att man har kvar samma bredd som förra året, visst vi har tappat Ledin, Jämtin och Åkerman. Men det kan vi inte skylla på.

... kommer Andreas Karlsson lyckas i Frölunda?
Det finns goda förutsättningar för det. Men Andreas är en spelare som är bra i medvind, och går det dåligt, tappar för mycket poäng under dom första 10-15 matcherna kan han börja hänga med huvudet. Inte direkt spelaren som sprider positiv energi runt sej.

... blir det sorg eller glädje i Göteborg?
Hoppas på djup sorg, verkligen! Frölunda har mer och mer växt fram som ett irritationsobjekt i mina ögon. Dess medgångspublik och något udda ledning irriterar mej.

... spelar Linköping final framåt våren?
Det hoppas jag verkligen inte. Hur jävla kul kan det vara att ha ett lag i SM-Final tre år i rad som ändå torskar en avgörande match i sin egna hall? "Silverhallen"

... kommer Kenny Jönsson dominera på blå?
Absolut, ser inget som helst argument till varför han inte skulle göra detta? Du får åka över Atlanten för att hitta en bättre Svensk back.

... när inser Jörgen Jönsson att han saknar brorsan nere i Ängelholm?
JJ lämnar Färjestad efter jul.

... vem blir förste tränare att få sparken?
Ulf Dahlén!

Från Jönköping, kommer vårt lag

Idag har jag tänkt mycket, mina 4% i hjärnan har gått på högvarv.
Och jag har kommit på det.


Det är bara en vecka kvar tills pucken släpps!


Det är humor...



Det här är något av det bästa jag sett ...

?

Tatuering... än en gång

Sitter här och funderar och spånar på nästa tatuering. För inte är man klar.
Sugen på att sätta en på halsen, skulle nog göra förbannat ont, men skulle vara förbannat läckert. Får nog ta och gå ner till Needles of pain och snacka lite med honom. Den är ju inte så stor. Så kanske går snabbt.


A V G Å ! ! !

Zlatan, Chippen, Henke, Kim, Mellberg, Larsson, Hansson, Linderoth mfl, mfl... se och lär.


Gjordes tydligen ett försök till att spelas fotboll igår igen för ett Svenskt landslag. 0-0 borta mot Albanien. Men det är lungt, enligt Lars "tråkig" Lagerbäck så är vi kanske nöjda med oavgjort, och det visade sej att vi var det redan när vi sparkade igång matchen.
Det var i mina ögon en patetiskt historia om hur 11 Svenska "mångmiljonärer" skämde ut sej, förnedrade sej och på ett  fullkomligt skrämmande vis inte kunde spela fotboll. Det är enkel fakta, vi är inte bättre än så här.

Tycker att det är synd att vi ska ha en förbundskapten som suttit på sin jävla stol i 8 år, och spelat tråkfotboll, ingen sätter krav. Det ska finnas krav på ett landslag. I mina ögon måste det finnas lite stolthet, lite jävlaranama samt lite stake. Bland idioterna som sitter i fina märkeskostymer uppe i kanslit på Råsunda. Blir det torsk på onsdag mot Bulgarien, vilket jag tror på. Så ska avskedsansökan lämnas in omedelbart. Man ska då ta kontakt med Roland "GAIS" Nilsson. Det är Sveriges nästa förbundskapten i mina ögon.

Lars Lagerbäck är ett hån mot dom yngre spelarna.


Bravo Sverige...



.... kommer mer imorgon...

Albanien?

Albanien må vara ett fattigt land, näst fattigast i Europa för att vara exakt. Men blåsinstrument och trumor har dom minnsan råd med.
Att ha det i örat samt Robert Perlkogs hemska stämma... vet inte hur jag ska beskriva. Det är olidligt... Snart kommer väl kärringen Ekwall in i bilden med en klockren kommentar och 25 kg hårgele. Jag hatar TV4!


HCL - Grums

Hmm, var i ishallen förut och såg A-lagets första träningsmatch på hemmaplan, och blev jag imponerad? Inte det minsta. Det märks att det är i början av säsongen. Inget vidare spel varken från Grums eller HCL, men Grums var klasser bättre i förstaperioden. HCL hängde inte med för fem ören. Verkade vara ett tröttkört HCL som kom till start, fanns ingen glöd, ingen speed, inga tacklingar. Såg slöt och oengagerat ut hela matchen, och framförallt grinigt.... ett tecken på att man slarvat under försäsongen kanske? Spelare på spelare drog på sej onödiga utvisningar, spelare på spelare tjatade till sej 10 minutare. Det skreks på domaren från höger och vänster, och man fullständigt skämdes över att vara Lidköpingsbo när man satt på läktaren. Nej, jag är inte imponerad.

Ska HCL lyckas iår så blir det till att gå ut i spåret och bara springa mil efter mil, ner till gymet och bara lyfta kg efter kg. För att orka en hel vinter, för att klara av att få en smäll. Hålla huvudet kallt och inte skrika idiotsaker efter domaren, Hur jävla pissdålig han är.


Bom Bom

Idag grattulerar vi den siste alkoliserade galningen.
Grattis Joakim.

Heads up...

Pavel Datsuyk, dina höfter hypnotiserar mej...


Like warm applepie...

Biljetten uthämtad idag, så den 15 september är spikad.
Annars har jag inget och anmärka på idag direkt, iaf inte för stunden. Kanske slår till i skallen och får en kanonideé som jag kan marknadsföra i Balkan.




Morsan hade bakad äppelpaj, gottigt.


Ja, men det är ju hårda killar vi snackar om ... :p

Med hösten kommer elitserien, och med elitserien kommer livet...

Vill börja med att citera en kär arbetskollega.
"Nu är hösten här och med den kommer depressionen, det är fan töppen"

Regn, blåst, lite mer regn, näst intill storm, lite mer regn, för att sedan överta till skyfall. Jag älskar hösten.
Sitta i en bil en mörk oktoberkväll, på väg hem från Jönköping efter att sett Håve tagit tre nya pinnar. Njuter av krypa fram på vägen eftersom man inte ser ett skit ut, medans Magnus Biros röst strömmar ut ur radion i Karlavagnen.



Läser i Expressen och Aftonbladet att det är K R I S i landslaget, Chippen och Svensson skadade, kan inte medverka i matchen mot Albanien. Mittfältet ser tunt ut med dessa två storspelare skadade... Ursäkta? Kim Källström och Sebastian Larsson, någon som tänkt på dessa två underbara fotbollspelare? Absolut inte, Svensk fotboll stinker! Och det gör den på en hög nivå. Det får Villa Lidköpings svågerpolitik att framstå som en barnlek i Norra Balkan.



Idag grattulerar vi Nataniel Lundgren som fyller 22, samt hans underbara föräldrar som firar... eh, ursäkta var det Kristalbröllop? Rätta mej om jag har fel Jan-Banan. Men jag sa grattis iaf.


Idioti...

Hmm, Henrik Larsson ny lagkapten för landslaget? Absolut inget ont om Henke. En fantastisk fotbollsspelare med en fantastiskt karriär. Men, nu kommer det många men.

Henke är 37 år gammal, år 2010 är han 39 och det är då VM i Sydafrika går av stapeln. Var lirar Henke då, Högaborg?

Förnying och föryngring är två ämnen som är livsfarliga att prata om i Svensk fotboll. Varför inte plocka in Ravelli, Hysén, Brolin, Dahlin, R Nilsson mfl, mfl.

Spelare som Sebastian Larsson, Markus Berg, Mattias Bjärsmyr står och stamar i dörren. Den dörr som Kim Källström näst in till sparkad sönder.
Men Lagerbäck en en envis jävel, här ska inte förändras. Blir inte förvånad ifall han lirar med 4-4-2 i första kvalmatchen med samma gamla vanliga startelva. En Henke som bara springer o springer medans Zlatan står och tuggar tuggumi och vevar med händerna. Anders Svensson velar bara omkring och skadar sej i dom mest osanolika lägena medans han går fult frisk ur ett tillfälle då han ska dö. Backlinjen står som en förfallen Berlinbur och bara skakar på skallen.

Kim paserar mixed zon med ett besviket ansikte, Anders Svensson hoppar glatt förbi, och blir bänkad i nästa match, ringer upp till Aftonbladet och gråter ut.

Chippen stutsar omkring med Slöja och nya Nike skor i Saudiarabien medans Oksana knullar någon trevlig arab.

Freddie Ljungberg blir sugen på landslaget igen, drar till Båstad och tar ett par kalla för att sedan lira fotboll igen.

Olof Mellberg drar inte jämt med någon i laget och hotar med stryk.

Svensk fotboll är verkligen så förutsägbar. Vilken jävla dynga!



Jukka Voutilainen hänger två kassar i kvällens match mot FBK, seger med 4-2. In o ut, ut o in Jukkas spak e aldrig Slak. Jukka Jukka Jukka

Höstderby vs Elitseriepremiär

Höstderby idag... iskallt, om exakt 335,5 timmar står man bland Northbanks i Kinnarps och sjunger ut. Biljetten bokad idag.

I Jönköping har ni inget att hämta!


RSS 2.0