Ett år sedan

Om drygt 25 timmar släpps pucken till 2000 talets hetaste Final serie. Finns en längtan, nervositet, glädje och framför allt en go känsla i kroppen. Vi har nu gått igenom 5 matcher mot Skellefteå, 6 matcher mot Timrå. Vi har satts på prov, genom tuffa matcher mot Timrå, vi har satts på prov mot Skellefteå genom att spela hockey och inte tänka på uttalande från en liten 20 åring. Vi har övervunnit allt detta. Det började trevande och trögt. Men allt eftersom har bitarna fallit på plats och vi spelar som ett lag. Vi är ett lag, vi är Hv71 från Jönköping. Vi möter ett lag som jag har hatat sen dom kom upp i Elitserien, Linköping HC från Östergötland, det skiljer endast 13 mil mellan städerna, och nu är det dags. Kommer bli tajt, tufft, grinigt, välspelat, inte alltid så snyggt, ibland för snyggt, ibland för kallt, ibland för vågat, ibland för korkade beslut blandat med helt geniala beslut. Nu är vi här, det jag har väntat på sen 9 augusti, då första besöket äge rum i Kinnarps Arena för Hv71s ispremiär. Har varit en lång resa som nu skall krönas med ett SM-Guld, klubbens tredje.

Vi är starkare, vi är bättre, vi är snyggare, vi är modigare, vi har mer vilja, vi inger mer respekt. Vi är Hv71 från Jönköping

Imorgon när pucken släpps klockan 19.00 sitter man på helspänn framför teven med boysen. FInal 2008 är här, och vi är med.

Liv, Andersson, Åkerman, Louma, Gustafsson, Grillfors, Puistola, Petrasek, Halvardsson, Torp, Ward, Thörnberg, Lindström, Johansson, Falk, Fredriksson, Johansson, Hrdina, Melin, Voutilanen, Jämtin, Davidsson och Ledin,




Så såg det ut här på bloggen för ca ett år sedan, 6 april för att var exakt.
Och jag har samma goa känsla i kroppen, och jag vlll inget hellre än att uppleva en sommar som svensk mästare.

SM-Guld t-shirt och ett par shorts på... ja tack!

Somaren ja, nu är vi verkligen på rätt spår. Sommar tiden är här, och vi går mot en ljusare tid. Det bör väl räcka med snö och jävulskap nu. Bara njuta av våren och av SM-Finalerna.


Liv, Andersson, Grillfors, Gustafsson, Louma, Björk, Angell, Torp, Puistola, Thörnberg, Davidsson, Voutilainen, Beech, Laine, Ullström, Tedenby, Falk, Melin, Önerud, Lindström, Piros, Johansson. Samt Petrasek, Hrdina & Fredriksson men dessa herrar har ju spelat klart.

Men det är ni som ska göra det, ni ska försvara dom blå dräkterna. Bucklan ska stanna i Småland!

Känn ingen sorg för mig Göteborg


Bucklan ska stanna i Småland



Fy fan va bra jag mår, Pelle stannar i ännu ett år. 38 år ung han är kungarnas kung. Pelle stannar i ännu ett år.

Den ramsan kanske inte är den bästa att ta till, men vafan. Vi är där iår igen!
Pratar såklart om SM-Finalen, iår ställs vi mot Färjestad, och senast slog vi dom med 4-3 i matcher, och 5-0 i sista avgörande matchen i Kinnarps Arena. Men det var fem år sedan.

Det här trodde jag verkligen inte i oktober/november, vi radade upp förluster och oavgjorda matcher. Långa stunder låg vi inte ens på slutspelsplatsen. Men på något sätt grejade Hv71 allt.

Vi har varit uträknade av experter mot Timrå, 1-3 underläge men tre raka segrar och semiplatsen säkrat.
Mot Frölunda hade vi 2-1 inför två matcher i Göteborg, och i torsdags skulle Frölunda ha tagit sej till final med 4-1 i matcher, men Hv71 visar en jävla moral, inställning, diciplin och framför allt tålamod.

Vi har haft Kapten Davidsson skadad i tre semifinalmatcher.
Petrasek utgick i semi 5 med en skadad hand som nu är gipsad.

Men vi har spelare som kliver fram när andra är frånvarande. Se på en sån som nr 17 Andreas Falk, vilken jävla hockeyspelare. Jag är nästintill kär.

Men ändå knyter vi näven och nu jävlar ska vi utmana om SM-Guldet.

De va la gött eller?

Två dagar, 10-2 (6-1 och 4-1) vem hade trott att Hv71 skulle vinna två raka matcher i Göteborg, det var inte många i alla fall. Jag trodde starkt på en vinst, men två var jag lite osäker på. Men det gick fanimej vägen.

Tråkigt för Petrasek som utgick igår, och det blev operation direkt. Inget mer spel i detta slutspel. Han behövs ju.

Stefan Liv träder verkligen fram när det som bäst gäller, som den sana slutspelsmålvakt han är tar han oss till final. Igen får man väl nästan lov att säga.

Ny match imorrn. I Jönköping. Hade man haft råd skulle jag åkt direkt, men jag siktar in mej på avgörande matcherna i finalen mot Dansbandsgänget istället.

Frölunda lägger fokus på domare och grejer, Hv71 spelar hockey. Därför gör vi lidandet kort för Göteborgarn Glenn imorrn.

Hypade FBK

Jag blir så less på medias behandling av Färjestad, gullungar nr e t t under detta slutspel.
Hallå, kanske dags att inse att dom har mött Brynäs IF och Skellefteå AIK. Ändå hyllas dom som helvete, SM-Guldet är redan klart enligt många experter.

Jonas Gustavsson, visst han är för jävla bra. Men snacket om världens bästa målvakt köper jag inte. Brynäs och Skellefteå har ju inget direkt sexigt anfall. Daniel Widing och Niko Dimitrakos är väl det närmsta dom lagen kommer en målskytt.

När jag får se frågan på aftonbladet blir jag nästan tårögd av skratt.

Vi kommer få se ett helt annat Färjestad när dom möter förhoppningsvis Hv71. Men blir fallet så att det blir Frölunda blir det minst lika jobbigt. Både Hv71 och Frölunda gillar att föra matcher, och dom har toppspelare. Något som Skellefteå och Brynäs inte har.

Så ta det lugnt med nojjandet av Färjestad, och tänk på att dom har mött enklast tänkbara motstånd i slutspelet.


Johan är ju lite som Gud

Sådär, nu har jag nog löst det mesta med a-kassan, var ju tvungen och skicka ett brev till dom. För att förklara varför jag var frånvarande under tiden då jag var i Mullsjö på kurs. Och inte fan hade jag några vanliga skrivpapper hemma.
Som tur var så är ju Pierre och målar om i lägenheten ovanför mej så jag sprang upp och hämtade lite brun täckpapp och skrev på.

Men det måste väl gå lika bra...

Var ju tvungen och åka och åka och hämta syrran och hennes kompis i Skövde inatt, så det blev en liten biltur till Skövde tur och retur... Trevligt, men dom hade ju för fan snö där borta. Men här skiner solen och det är gôtt vårväder ute.

Match ikväll igen, och visst fan tar vi ännu en seger i Göteborg, visa samma tålamod och inställning som senast. Sätt press på backarna tidigt. Sen får vi ju inte glömma att Johan Davidsson är tillbaka, något som Stefan Liv beskrev som.

"Johan är ju lite dom Gud"

Tänk vad gött och sitta framför teven ikväll och höra Hv klacken sjunga ut. Det var vad som hände igår, det var pinsamt tyst i Göteborg. Och det började redan innan Hv71 gått förbi målmässigt. Men det är väl inget nytt att det sitter ett gäng medgångsuportrar i den jävla hallen.


Bucklan ska stanna i Småland

HVilken seger



Satan så gott det här satt, efter en trög första perre kom Hv71 ut och körde över Frölunda. Man satte press högt på deras backar, publiken svek Frölunda, domaren tog det lite försiktigt åt Hv71s håll. Men inte så synligt som senast i Göteborg.

Och framför allt Beech - Laine började göra mål, två kassar från Beech och en från Laine. Jävligt viktigt.

Ny match imorgon, skaka av sej dagens match och en lika vacker insatts imorrn så vinner vi det här.
Johan Davidsson kände sej fräsh efter matchen, och det tackar vi gudarna för.

Det är fortfarande Frölunda som har pressen på sej, dom var ju praktiskt taget klara för final efter måndagens match, snackades om promenadsegrar och ridå ner för Hv på torsdag.

Fantastiskt bra publik i Göteborg, går när det står 4-1. Buar ut sitt lag så fort dom släpper in mål. Göteborgarna är fanimej goa. Hela Sverige skrattar... iaf Småland.

Semifinal 4:7

Ny match idag, och underläge 2-1 i matcher. Scandinavium är dagens arena, där vi inte vunnit år än. Men sedan 1999 har Hv vunnit minst en match per säsong där. Så varför inte ta första vinsten idag.

Jag har goda förhoppningar och känslor om den här matchen. Jag tycker verkligen inte Frölunda imponerat dom tre semifinalerna som spelats. Johan Holmqvist har räddat Frölunda många gånger.

I lördagens match i Göteborg kunde vi mycket väl vunnit om domaren varit mer konsekvent i sina bedömningar.
Och i lördagens match är det inefektiviteten som skrattar oss i ansiktet.

Två tidiga mål idag, så kommer det bli mottigt för Göteborgarna, publiken buar så fort Frölunda hamnar i underläge och det kan vi använda.

Hoppas verkligen Kapten Davidsson lirar idag, det behövs verkligen nu. En ledare som kan ta tag i spelet när det går trögt. Och en ledare spelarna kan luta sej mot. Spelar han inte är det bara att fortsätta jobba på, vi har visat att det går att spela hockey utan Davidsson, men han tillför så jävla mycket när han är med.

Det här tar vi idag!


Var och en får klara sej själv...

Idag kära vänner har jag varit på krigsstigen, och människor till höger och vänster har fått sej en skopa.
Anledningen till detta är att jag inte fått några pengar från a-kassan, så det är nästintill omöjligt just nu att betala hyran.

Ringde a-kassan, då hade dom bara telefontid mellan 09.30 - 11.30, jävla dum tid. Så jag ringde runt till ytterligare några ställen. Och då fick jag beskedet "Dina kassakort har inte blivit behandlade än"

Vadå inte behalndlade än tänker jag, skickade ju för fan in dom för två veckor sedan.

Så imorgon ska jag ringa under telefon tiden, och då jävlar i mej ska jag ha pengar, och får jag inga pengar så skickar jag mina räkningar till dom. Svårare än så är det inte.

För socialen är väl inte ens och tänka på, uppfyller ju inte riktigt kriterierna. Jag är inte en fattig invandrarkvinna. Lite synd att man inte har utländskt ursprung så man får ta del av all hjälp i det här jävla landet. Kanske skylle byta namn till Abdul Mohamed Ali Herzen, för dom glider ju igenom system och sånt på en räkmacka. 50" tv och en ny BMW utan problem.

Men vi som betalar skatt, arbetar och firar midsommar genom att äta sill och potatis. Vad får vi ut av det?  En otacksam liten moralkärring i luren som inte är specielt hjälpsam!
För varför hjälpa någon?

Förövrigt tycker jag att kungafamiljen ska läggas ner, jag har ingen lust att betala en jävla ful ragata och en överklass bratts bröllop. Det känns som att mina skattepengar kan gå till viktigare saker... Sjukvården kanske? Men det vore väl onödigt att sjuka ska få hjälp, bättre att göra ett fint bröllop åt prinsessan och hennes man.


Nepp, imorrn då jävlar...

21-0

Hittade den här smickrande videon på youtube .... haha


Rysk roulette... någon?

För exakt ett år sedan torskade Hv första semin mot Timrå, och detta år ligger vi under med 2-1 i matcher mot Frölunda.
Varit mycket negativ läsning i dagens tidningar, Frölunda är redan klara för final enligt alla experter.

Just därför vinner Hv två raka i Göteborg och avgör på lördag i Jönköping.
Det om hockey just nu!

Jag är så otroligt jävla rastlös just nu, funderar på att möblera om i vardagsrumet, men det var ingen bra ideé enligt Maria. Jag skulle gå ut och ta en promenad istället... Får se hur det blir med den saken.

Var uppe och pratade med min chef idag, och inom en månad har jag jobb. Det låter jävligt bra i mina öron. Och förhoppningsvis får man åka upp till Stockholm och måla om lite. Sprida sin konst i Kungliga Hufuvstaden kan ju bli en erfarenhet. Vem fan vill bo där?

Annars är det inte mycket att rapportera om i vardsagslivet, är helt insmetad i den arbetslöses vardag nu. Fan vad deppigt det lät då, kanske skulle börja med någon bollsport... Golf, boule, rysk roulette... någon?


Kära församling

Goddagens kära församling. Dagen efter och dagen före idag alltså. En vanlig lugn söndag som kommer spenderas i soffan. Blir väl söndagens Beck film ikväll när Maria ansluter, om hon inte är sugen på Pittsburgh - Philladelphia... blir mycket hockey dessa tider på året.

Morgondagens möte med Frölunda ska bli intressant, hoppas kapten Davidsson lirar. Han behövs. Det märktes igår när det gick lite tungt. Kamil Piros är ingen ledare, och han har absolut inget hjärta för Hv71.

Får Thomas "Kuben" Andersson nytt förtroende och dömma imorgon? Det hoppas jag verkligen inte! Ser gärna Markus Vinnerborg på isen.

Men som man sjunger i en Hv låt... "När domaren är mutat o tutar o går på, Hv71 spelar bäst ändå"

Nepp, nu ska jag ta och sätta mej bekvämt och kolla på Inter - Reggina, eller ska jag se Chievo - Palermo, svårt val...

E.f Semifinal 2:7

Vi börjar såhär...

Från hockeykanalen.se:
"HV71 lär ösa några ordentliga skopor ovett över domaren Thomas Andersson i eftersnacket. Till viss del har jag förståelse för det. För låt oss säga såhär,
”Kuben” var inte direkt bortavänlig i sina bedömningar:
* HV åkte på en märklig utvisning för osportsligt uppträdande.
* Frölunda slapp utvisningar för några 50/50-situationer som samtidigt kostade HV tid på botbänken.
* HV:s evighetsmaskin Andreas Falk åkte på en puck out - trots att linjemannen alldeles intill friade honom (och Falk bjöd på en obetalbar imitation inför ”Kuben” om hur han låg ner när han slog pucken).
* ”Kuben” blåste av i en situation där Johan ”Honken” Holmqvist inte ens var nära att blockera och HV sedan pillrade in pucken.
* John Pohl var minst sagt hjälpsam med "Honkens" blockering i egen målgård när HV reducerat till 2-1 och jagade kvittering i slutsekunderna. In summa blev det en hel del boxplay för HV71."


Jag skulle vilja säga att Herr Thomas Andersson gjorde bort sej redan vid första nedsläpp, idag var han inte bra.

Och angående det där med att han inte ser att pucken ligger lös hos Honken i Frölunda målet så går jag på Teemu Laines komentar. Det är inte mitt problem att han inte ser.

Vart mycket snack om domarna i årets slutspel, och summa sumarum (eller hur man nu säger). Dom håller inte måttet helt enkelt, dom är för dåliga.

Nu är ju självklart inte allt Anderssons fel, Hv spelade inget vidare idag. Och man får inte dra på sej så många onödiga utvisningar. För en del var faktiskt solklara.

Ny match på måndag, i Jönköping. Hoppas vi får Thomas Andersson då, för då lär det ju bli seger. Heja Hemmadomarn, hej hej!

ett, två, tre, fyra, fem, sex... sju?


Johan Holmqvist, där sitter du bra.

Lördag med sport... Semifinal 2:7

M A T C H D A G ! ! !

Vilken härlig dag vi har att se fram emot. Pilsner med boysen i soffan och det kommer fan i mej bli en orgasm i sport idag. Vi har:

15.45 Bandyfinalen mellan Edsbyn - Västerås
16.00 Londonderby Chelsea - Tottenham
16.00 Supercupen IFK Göteborg - Kalmar FF
16.00 Semi 2 Färjestad - Skellefteå

Det är det här vi laddar upp med inför 18.30 då pulsen stiger i soffan, hatet börjar komma smygandes. Semifinal 2 står bara ett par timmar bort. Och idag är det match i Göteborg.

Får vi två tidiga mål kommer allt gå emot Frölunda, publiken kommer säga ifrån med burop och visslingar, medans Håve bara kör på.

Magkänslan igår när jag vaknade var S E G E R, magkänslan när jag vaknade 05.42 imorses var S E G E R.
Tro fan att det blir seger då, det är Frölunda som har pressen på sej.

Laddade upp med Atlanta - Detroit inatt, 6-3 till Detroit efter en makalös uppvisning av Svenskarna, och Zäta stod i centrum med 4 ass. Den röda maskinen varvar upp inför Stanley Cup slutspelet, det tackar jag för.

Nu ska jag besöka köket och tillaga något ätbart, vad som bjuds på får vi se. Beror lite på vad som finns hemma.



Satani perkele

Fan! Så här i finanskrisen och lågkonjukturen som råder så har man inte råd att göra ett sånt här misstag.
Jag är så grymt besviken på mej själv. Hur fan kunde det hända. Vad gick fel.

Frågorna är många, och svaren kommer vi nog aldrig få reda på.




Jag har tappat en lins, och hittar den fan inte. Nu måste jag ju åka till optikern och hämta ut nya, för det har ju jag säkert råd med!


Semifinal 1:7

Sådär ja, första vinsten i en matchserie sedan 2006 då man slog Mora i första matchen. Sedan dess har man förlorat alla.

Men idag trycker vi ner ett Frölunda som var slarviga och lama.
Kommer bli tuffare på lördag, som förövrigt är en kvällsmatch och då är det pilsner. Fan vad gött att det blev Frölunda i semin ändå, kommer bli trevliga kvällar framför teven med lite rivalitet. Jag och Samuel mot Natte o Kalle. Jocke hejar på det laget som leder, så du håller på Håve.

Vad ska man säga om dagens match då?
En strong och stabil insatts, trotts att kapten Davidsson inte var med så går det som en räls. Piros ersätter Johan jäkligt bra.

Thörnberg mål i powerplay för andra matchen i rad. Viktigt!
Voutilainen mål i boxplay. Viktigt


Att dessa herrar gör mål är grymt viktigt inför fortsättningen.

Stefan Liv, som vanligt bra. Men på lördag kommer han få det värre, och då hoppas jag att han står på huvudet och spikar igen fullständigt!

Sillstryparn och Glenn

Det blir alltså Frölunda i semifinalen, vad säger jag om det.
Första magkänslan jag fick var att det här tar vi fan. Och den känslan hade jag direkt när jag vaknade idag. Igår tänkte jag inget på det, men när denna dagen tog fart så hade jag en förjävla go magkänsla.

Vad talar för Hv då? Att man får spela som underdogs, Frölunda har all press och lite till på sej. Det är dom som handlat inför säsongen, dyrt och fint har dom handlat. Man har pungat ut ett antal miljoner på Johan Holmqvist i målet. Och han har vi ju sänkt tidigare. Experterna har redan räknat ut Hv, och det gjorde dom även efter 3-1 till Timrå.

Det som stör mej lite är att Johan Davidsson inte kan gå för fullt, han behövs verkligen i det här slutspelet.

Mattias Tedenby kan inte göra allt.

Stefan Liv kommer antagligen få plocka fram ett ännu bättre spel, men så är det ju. Han växer med uppgiften det har han bevisat förr.

Jag vet inte om jag vågar tippa på det här, men att Frölunda vinner på Torsdag är något jag räknar med. Vi är ju inte så jäkla med första matchen i matchserien. Men måste jag säga något så säger jag 4-2 till Hv.


Kvartsfinal 7:7

Vart börjar man?  Vi är i semifinal hur som helst.
Helt galen stämning i hela jävla arenan idag, hela sittplats var med. Har nog aldrig varit med om bättre tryck i Jönköping. Och det har ju blivit ett par matcher.

Känslan när Tedenby gör 1-0 går inte att beskriva, en jävla explosion. Grillfors passning upp till Melin är ju makalös, och Melins pass till Tedenby är inte att leka med heller.

2-0 och 3-0 målen kan visa sej vara jävligt viktiga inför semi, då Thörnberg sätter ett PP mål, gått lite segt med powerplayet. Och Kris Beech fick spräcka sin slutspelsnolla.

Blir onödigt spännande när vi släpper in Timrå i slutet av matchen, men då träder Falken fram och ordnar 4-2 i öppen bur.

Challe Berglund, vilken jävla liten moralfitta, dryg och kaxig. Åk hem till Stockholm.
Challe har små rosa trosor shalalalalala.

Så svettiga som jag och Samuel var på Sektion A har vi nog inte vart sedan vi slog Skara med 12-2 på bortaplan.

Linköping lirar inte semifinal, fy fan vad gott!

Tänkte lista dagens tre jubel.
1. Tedenbys 1-0 mål
2. När P4 går spelar Agnes, en låt vi väntat på hela dagen
3. När Skellefteå avgör mot Clubben!

Kom igen Håve


Kvartsfinal 7:7

Det drar ihop sig. Om några timmar står man på Sektion A, med border M. Då skall det skrikas och sjungas.
Det är alltså dags för match 7 i kvartsfinalen mot Timrå IK, vi ha legat under med 3-1 i matcher men nu har vi 3-3 och ett utmärkt tillfälle att ta oss till semifinal ikväll. Jag ser inga som helst tvivel på att vi gör det...

Därför att...


... vi har Stefan Liv
... hemmapubliken kommer lyfta fram Hv
... vi har Mattias Tedenby, tre mål på tre matcher och stark orsak till att vi är där vi är nu
... vi har bättre materialförvaltare
... vi har hämtat upp 1-3 till 3-3
... vi har bättre spelare, Davidsson, Thörnberg, Voutilainen, Petrasek mfl, mfl
... vi har Gud på våran sida era jävlar!


och framförallt Timrå har Johan Backlund och det har inte vi. tack gode gud för det!

Vågar jag tippa ett resultat så gör jag det med hjärtat och säger 6-2 till Hv.

Dags för firma Laine/Beech/Liket att träda fram nu, så dom sätter 4 av 6 mål.
Grillen flyter vidare på vågen från i lördags och hänger ett samt att Davidsson slår in 6an i öppen bur.

Likt den sol som åter stiger, skall även vi resa oss i kampen på ett SM-Guld


Mot Jönköping

Nu vart biljetterna fixade, imorgon rullar jag och broder M iväg till Jönköping.

Shalalala, shalala, Vi håller på Håve Blå.

Vi har Gud på våran sida era jävlar



Det går att titta på om och om igen...

Och vill ni ha mer garv plockar vi fram det här från finalserien mot Färjestad 2004



Fredrik rasar!

Svenska folket har gjort sitt val, det är alltså det här vi ska skicka till Ryssland för den stora musiktävlingen....



När vi kunde skickat det här...



Jag må kanske vara utseendefixerad, men visst fan gäller det att ha utseendet med sej om man ska vinna sånna här tillställningar...


Förövrigt anser jag att Timrås materialförvaltare Björn Mannström borde få pris som "Årets Jönköpingsbo"
Nu är han ju iof inte från Jönköping, men men!


E.f Kvartsfinal 6

Fy fan va gott jag mår, Pelle stannar i ännu ett år. 38 år ung, han är kungarnas kung. Pelle stannar i ännu ett år!

Nu handlar det väl inte så jävla mycket om Pelle G. Men det finns en gud trotts allt. Helvete vilken jävla match.
Smått utspelade i två perioder, boxplay på boxplay. Men som vanligt Stefan Liv bäst när det gäller.

Tredje linan fortsätter att producera. Melin och Tedenby varsit mål.
Daniel Grillfors av alla i Hv71 går in och avgör, jag sa faktiskt här i soffan att Grillen avgör.

Och på sättet han gör det. Vi har Gud på våran sida era jävlar.

Från Timrå håll skreks det om att Vinnerborg var kass, att han sög, att han missade en klockren interference på Voutilainen då han åkte på Backlund i målet. Men då ska vi inte glömma kära Klyktattare att ni hade 7 powerplay och ett antal minuter 5-3 på er att avgöra.

Men nu har lite rättvisa skippats efter offside målet i kvart nr 3.

Mikko Lehtonen, han sover nog inte gott inatt. Men jävlar vilket gott garv man fick när skenan bara försvann och Voutilainen kan snappa upp pucken då en förtvivlad Lehtonen desperat försöker stå på skridskon.

Och Grillen, så jävla gott!



På måndag åker man förhoppningsvis till Jönköping och ser Hv spela hem en semifinalbiljett.


Kvartsfinal 6:7

M A T C H D A G ! ! !

Det är nu en vecka sedan vi körde över Timrå med 7-0, efter det har det gått trögt. Seger idag är ett måste för att säsongen inte ska ta slut. Faktum är att att Hv71 inte vunnit i EON Arena sedan 3 april förra året.

3 April
, då spelades den 6 semifinalen som Hv vann med 2-1 efter att David Petrasek och Johan Åkerman gjort målen som tog oss till finalen.

Så varför inte fortsätta på det spåret.

Kommer bli en tätt och tajt match idag, och några större sifror blir det inte tal om. Jag säger 2-1 igen efter att David Petrasek prickat in båda.

Petrasek som förövrigt ser hur stabil ut som helst, briljerar stundtals. Skulle jag haft råd att köpa en matchtröja nu skulle jag tryck 22 Petrasek på ryggen utan att blinka!

Jag skulle vilja säga att Timrå har den största pressen på sej idag, det är deras hemmaplan, dom ska föra spelet. Dom ska helt enkelt till semifinal idag. Dom kommer trycka på som helvete dom första 10 min, för att få den där 3-0 ledningen dom ofta skaffar sej i EON arena. Spelar Hv bara smart och tar tillvara på kontringslägena som kommer att uppstå, och sätter sina chanser, så kommer Timrå få det svårt, specielt psykiskt.

Men då går väl Oskar Sundh in och komenterar övervikten som tydligen finns hos Hv71s backar... Sundh lider nog av en svårläkt hjärnskakning efter att Lance Ward slog näsbenet sönder och samman på honom förra året.

Nu jävlar kör vi!



E.f Kvartsfinal 5

På plats i Jönköping igår, och såg Hv spela hem kvartsfinal nr 5, otroligt skönt, men det var riktigt nervöst stundtals.

Känslan efter matchen var att vi kommer vända hela jävla matchserien och slå ut Timrå på måndag.
Tycker att Timrå känns trötta och slitna. Hv får ofta tryck i Timrå zonen. När Timrå väl kommer till anfall så blir det lite ströchanser, men farligt blir det direkt.

Imorgon gäller det att gå ut med en jävla fart och lekfullhet så spelar vi hem det här, för i Jönköping på måndag har Timrå inget och hämta.

Undra vem Timrå ställer i målet imorrn, Åkerlund spelade fantastiskt bra i onsdags då blev det seger. Men när Backlund tog över igår blev det torsk.

Mattias Tedenby oj vad bra han har varit dom två senaste matcherna, hoppas han kan fortsätta så.
Angell & Louma igår var dom riktigt jävla bra! Överallt på banan.
Stefan Liv bäst när det gäller som vanligt, blir inte förvånad ifall han spikar igen totalt imorrn!
Beech & Laine dags att trampa igång nu kanske?`!


Kvartsfinal 5:7

Att påstå att jag sovit gott vore väl och ta i. Varit en natt av oro, spänning och revanschlusta. Ikväll tar vi dom jävlarna.

Sticker strax iväg ner till Jönköping, blir en hel dag där för mej och Maria.

Jag blir inte förvånad ifall det blir tajt, tillknäppt, ett Hv som absolut inte vill chansa och ta några risker. Medans Timrå ligger och väntar bara... har man spelat tråkhockey i fyra matcher kan man väl lika gärna fortsätta.

Matchens kung då? Ikväll träder Johan "Kapten" Davidsson fram!



I väntan laddar vi upp med det här

Heja hela jävla Svenska domarkåren!

Jag ställer mej upp och applåderar åt den Svenska domarkåren!

Klapp, klapp, klapp

Syftar såklart på Patrik Sjöbergs "lilla" misstag.

Varför är hockeyligan så snåla och inte har fyrdomarsystem? Det är dyrt.
Men då kanske ni slipper alla jävla pinsamheter ni radar upp.

Sedan tidigare har Leo Takula dömt färdigt enligt mej, nu skriver vi in andra namnet på listan över domare som kan plocka fram hamocken, måla om barnens lekstuga. Patrik Sjöberg.


Istället för att blogga som ni gjort nu, kanske ni ska fokusera på hockeyn istället.

E.f Kvartsfinal 4... suck

Hmm, ja. Vart börjar man? Det här är naturligtvis inte bra för nerverna, hjärtat eller för nära och kära.

Trodde verkligen det skulle gå vägen idag, men på något sätt låser det sej i avsluten, vad det beror på vete fan. Men hade jag vart Kenta hade jag gått in o stuvat om lite i kedjorna inför morgondagens match. Lira Önerud och Tedenby mer, fullständigt makalöst bra idag.

Miko Louma var precis så där jävla kass han brukar vara från offensiva blå och neråt. Men i anfallszon har han mycket rätt. Men försvarspel kan han inte fullt ut än.

Kris Beech som varit så lyckosam sedan han kom har helt fallit bort under slutspelet. Tråkigt!

Saknaden av Ledin och Ward är stora, tyvärr så märks saknaden av Jämtin också.

Jaja, nya friska tag imorgon. Då jävlar. Den här matchserien ror vi hem.

Tro fan att det Ä R offside!

Efter Martin Thörnbergs knätackling skrek många efter avstägning.
Men jag ansåg att Martin skulle tackla timråbacken med denna viker undan.
Det är även det Diciplinnämnden kommer fram till, efter 4 dagar!

Ni kan se lite längre ner att Wikegård och Marie Leman diskuterar hur vida det är offside när Timrå avgör kvart nr 3, och jag hävdade att det är offside, någon min ibland blinda kompis Samuel hävdade att det inte var. Jag la ner diskusionen, ingen idé att argumentera för tänke  jag, jag kan inte påverka något ändå. Viktigast är att jag har rätt i det fallet.

Och nu är så fallet, jag hade rätt! Ännu en gång skall tilläggas!

Lite tragiskt är det ändå att en match av en sån stor betydelse ska få avgöras på det sättet. Men under matchsituationen kan det vara svårt och lägga märke till det, och jag får väl ändå försöka visa lite förståelse till linjemannen. Han var väl kanske trött!

Men när man som domare går ut i media efter matchen, efter att ha kollat på videon och gått igenom sekvensen ett antal gånger och hävda att det I N T E är offside.

Det får mej att tänka så här, denna domare skall inte dömma i elitserien föräns han vet hur en offside går till! Det är praktiskt taget ett jävla misslyckande från linjemannen, petad från resten av slutspelet lyder min dom!

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockeybladet/sverige/elitserien/article4621482.ab



Kan man säga att det är 2-0 till mej vs Svensk ishockey nu kanske?


Heja Håve



Det gäller att ni är på tårna idag Timrå

Kvartsfinal 4:7



Jag är uppe tidigt idag, gatusoparna var framme och städade lite utanför fönstret. Suck. Men det gör mej inget just nu.
Match idag, och idag har jag en riktigt skön känsla i kroppfanskapet.

Idag ska vi trycka ner Timrå. Vi ska skicka hem Challe Berglunds kaxiga attityd hela raka vägen till Timrå.
Han ska stå med svansen mellan benen och försöka förklara vad som egentligen hände, men det enda han ska minnas är en stor blå storm.

Tror att vi kommer får se Stefan Liv så där överjävligt bra idag, han är nog bra revansch sugen efter missarna i måndagens möte.

Johan Davidsson går väl in och hänger en 2 baljor.
Jukka Voutilainen gör 2 kassar i PP.
Petrasek avslutar distinkt från blå.
Louma sätter matchens sista kasse.


6-1 seger till Hv, där vi knäcker Johan Backlund totalt.

Den här matchen ska vi bara vinna, finns inget annat på världskartan. Nu gör vi om fjolårets bedrift, samma utångsläge med 2-1 i matcher... 3-2 efter två matcher i Jönköping och sen släcker vi ner Elfabriken på lördag!

Vardagssörjan

Gick ut i köket för att göra ett par mackor så här på kvällskvisten, tanken slog mej att jag inte besöker köket så ofta, eller jag kollar inte åt ett visst håll kan man också säga...

Men för att plocka fram en liten tröst. Under ett slutspel för Hv71 så diskade inte Stefan Liv under hela slutspelet, kanske är det något jag har anamat...

Men ett par goda rödbetssallad med köttbullar smörgåsar blev det allt. Och lite mer disk, imorgon gör jag en insatts.





Såg nu att det inte är någon vidare kvalité på bilderna från mobiltelefonens kamera längre, dags att köpa en ny till sommaren.

Fräscht!

Som ni ser har jag fräschat upp bloggen lite, kände att det var dags. Förra designen var väl upp emot ett år gammal.
Fortfarande är jag inte helt klar, finns lite småsaker att fixa. T.ex så kommer inte Erik Ersberg få pryda huvudbilden. Inget ont om Ersa men det ligger inte så rätt i tiden just nu...
 
Annars är bloggen som vanligt.

Tankar om livet

Då var det en mellandag, och nu har vi släppt gårdagens något knepiga förlust. Och ser framåt mot morgondagen med spänning och glädje.

Tur att jag inte håller på Skellefteå idag, efter det lilla misslyckade videogranskningen. Jag skulle nog vilja säga att pucken är inne. Oturligt för AIK som hade behövt vinna igår.

Det är ju ett underbart liv man lever under slutspels hockeyn, man lever sej verkligen med. Och man mår verkligen som laget spelar. Går det bra mår man bra, går det dåligt mår man dåligt. Vilket jävla intresse....

Hur som helst, ingen hockey idag. Men väl Champions League fotboll på teven, kan vara skönt och slappna av till det i soffan, där har man ju inget lag som man på allvar älskar. Eller för den delen har intatuerat på armen....

Hoppas att våren är riktigt på ingång nu, så man kan känna av slutspelskänslorna, och kasta vinterjackan åt helvete.

Och för all del så att man kan få tillbaka det där förbannade jävla jobbet någon gång =)

Jo visst fan var det offside



Visst man kan älta saker fram och tillbaka, men ändå...

E.f Kvartsfinal 3

Suck, det är ju såna här tillställningar som är så jobbiga i ett slutspel. En sudden förlust, och på ett jävla skitmål.
Får försöka sova över saken inatt, sen är det glömt i morgonbitti. Kan ju trottsallt tänka tillbaka till förra året.

Semifinal, 2-1 i matcher mot Timrå. Precis samma nu som förra året.
Final 2-0 i matcher till LHCs fördel, men det slutade med guld.


Det är alltid något man kan ta tillvara på i tunga tider. Det här vänder vi. Nu styr skutan hemåt. Och på torsdag åker man ner till Jönköping för första matchen det här slutspelet. Har lyckats lura med mej Maria... eller är det tvärtom :p

Hur som helst, 5-4 till Timrå efter sudden, nu är det glömt.


Varvar ner till den underbara filmen "Slagskott" vilken jävla film egentligen, sitter med ett asgarv igenom hela filmen, överlägset något av det bästa i filmväg vad gäller hockey!





Och imorrn är det dags för Champions League, om man skulle försöka dra in ett par kulor då kanske, syftar på pengar.

Nr 10 lirar vidare

Nu kom beskedet jag väntat på sen i Fredags. Domartrion fick rätt.
Martin Thörnberg slipper straff efter bentacklingen på Kimmo Lotvonen.

Gladast av alla ska väl domarna vara, hade det nu fallit en domm så hade dom lika gärna kunnat sluta med allt vad det heter o döma. Så hade Lars G Karlsson kunnat ta över.

LG Karlsson, gör om gör rätt. Eller sluta med ditt arbete!

Lägg ned Svenska ishockeyförbundet!

”Disciplinnämndens uppfattning visar en granskning av filmsekvenserna att Martin Thörnberg utdelar en vårdslös tackling med höger axel mot Timråspelaren och att det förhållande att Timråspelaren flyttar sig och byter riktning bidrar till att tacklingen träffar olyckligt och medför skada. Enligt nämndens bedömning tyder inget på att Thörnberg haft avsikt att bentackla eller skada motspelaren. Disciplinnämnden finner det inte motiverat att utdöma någon ytterligare bestraffning än den som domaren utdelat 5 + Game Misconduct.”

Det är ju det jag sagt hela tiden. Att den lilla fegisen försöker undvika tacklingen.
Och inte fan behövde jag fyra dygn på mej att göra den utredningen, tog mej bara ett par sekunder.

Avslutar som Thörnberg sa "Han får skylla sej själv"

En annan del av Sverige



Ska det här bli vårat bidrag i den slutgiltliga Euro Music award eller vafan det nu heter... Intressant.
Ännu en gång visar "lilla landet lagom" Sverige upp en pinsam syn på hur vi tänker egentligen. Ska man vinna det Eurovision så krävs antigen en jävla sprakande show, eller en ruskigt fin tjej med stora bröst och kort kjol.

Det här var bara ett litet inhopp i den insnöade slutspelsvardagen =)

Kvartsfinal 3:7

Då var det dags igen. Fortfarande inget beslut om Martin Thörnberg, men det är ju några timmar kvar till match. Beslutet kommer väl 18.55... patetiskt.

Hoppas vi kan gå ut med samma fart och inställning som period 2 & 3 i lördags, då kör vi över Timrå idag igen. Annars är det väl Timrå som har all press på sej idag. Deras hemmaplan, och dom måste ju få lite återupprättelse från lördagens hemska trauma.

Frågan är om Johan Backlund står idag, och vad händer ifall han släpper in första skottet? Inte mycket till självförtroende där inte då. Eller ställer man Magnus Åkerlund? Vem fan vet, jag vet bara att vi har Stefan Liv i kassen, o det är jag jävligt nöjd med.

Ikväll får man ju tyvärr inte se Hv spela, får istället sätta mej vid Luleå - Frölunda, intressant, spännande, kul... NOT!

Hur som helst, vi vinner ikväll, och sen är den här serien färdig torsdagkväll. Blir en 5-1 seger ikväll.

Annat än hockey...

Det blir mycket hockey på den här så kallade bloggen framöver, men hoppas ni har överseende med det.

Gårdagen fick jag endast se Hv i två perioder innan det var dags att cykla ner tll ishallen för att lira nattabandyn. en turnering som kantas av dåliga skridskoåkare och pilsner. För mitt gäng PPs Måleri gick det inget vidare, torsk i tre av tre matcher, och endast ett mål framåt. Men ännu en gång visade jag upp mina bandykvaliteér och gjorde enda målet.


Resten av den här söndag, tillbringas i soffan framför Supersöndag på Canal Plus sport, och senare under kvällen kommer Maria, antar att vi inte har någon så jäkla lång "att göra" lista så det blir nog Beck eller NHL hockeyn ikväll.

Annars är den här söndagen bara som en mellandag mellan matcherna, går bara och tänker på gårdagens match och samtidigt tänker man på morgondagens. Vilket jävla intresse man har egentligen... In i slutspelsdimman!



Hittade den här bilden i datorn, från Lussebandyn sista året på gymnasiet....

E.f Kvartsfinal 2:7

Vilken härlig morgon att vakna upp till. 7-0 i andra kvartsfinalen. Då ska man säga att Timrå spelade jävligt bra i första perioden och satte press på Hv vid flera tillfällen, men vad gör det här första kedjan trampade igång...

Martin Thörnberg 3 mål
Johan Davidsson 1 mål o 1 assist
Jukka Voutilainen 3 assist


I fredagens tidningar kunde man läsa om Johan Backlund, han var ju så jävla bra och allt det där. Stod att NHL klubbar var ute efter honom. Frågan är, vill någon NHL klubb verkligen ha en så ojämt målvakt?

Måste vara frustrerande för Timrå nu när Stefan Liv hittat sin slutspels hockey, för han är tamejifan makalös.

Skrev igår att Martin Thörnberg skulle avgöra kvartsfinal 2, och fan så rätt jag fick. Men nu får väl diciplinnämden lite dåligt samvete och ska ge Timrå sympati. Så dom stänger väl av Thörna i resten av kvartsfinalen.

Ny match imorgon, den här gången uppe i Timrå, kommer inte bli några 7-0 där uppe. Men nu har vi ett rejätl jävla övertag på Timrå.


Fallet Martin Thörnberg

Måste få säga ett par rader till om den omtalade knätacklingen av Martin Thörnberg.

På bilderna syns det tydligt att Martin ska smälla på Kimmo Lotvonen, Thörna har bra fart och har siktat in sej. Men istället för att så kvar som en man får Kimmo lite panik och ska flytta på sej, och skjuter ifrån med benet och i samma stund kommer Thörna farandes som en jävla dåre. That's it.

En annan sekvens är den när fegisen Oskar Sundh manglar sönder Pelle Gustafsson så han har överkroppen inne i Timrås bås medans underkroppen står snällt kvar på isen. Pelle tar emot tacklingen, han försöker inte flytta på sej. Hade han gjort det så hade det blivit precis samma sak som med Thörnberg, och hade Sören Persson gett Oskar Sundh en tvåa för boardin där hade Thörbergs situation aldrig uppstått, efter som att det var ca en minut mellan händelserna.

Nu går vi över till LG Karlsson och diciplinämden. Som bekant har ju denna underbara LG Karlsson anmält Thörberg.
Och fallet är under utredning, tills på måndag. Det är alltså 4 dagar efter fallet som det ska komma en dom. För mej är det märligt. Vi kan ju ta en sak som i NHL, är dom uppe för granskning så är dom avstängda tills domm faller, men så är det inte här.

Egentligen måste diciplinnämnden fria det här ärendet. Domarna har gjort en bedömning, och jag hoppas att alla i detta jävla land har samma bedömningsnivå. Från div 3 domare till diciplinnämnd. Har vi inte det är vi riktigt illa ute.

Helt enkelt. Martin Thörnberg ska spela vidare.

Skulle han nu bli dömd så hoppas jag att dommen kommer jävlig fort på månagen, och inte 18.45 för som alla vet så är det ju match på måndag. Och Thörnberg spelar ju i första linan samt första pp uppstället.

Det kan bli jobbigt för diciplinnämden om Martin får ett straff, då blir det jobba av för dom. Det kommer ju för fan hagla in anmälningar från höger och vänster.



Och nu fick jag reda på att Christer Lärking dömmer ikväll, fan va underbart. Det visar ännu en gång prov på Svensk idioti att alla ska få vara med. I match tre kommer det bli en annan domare.



Hur som helst så blir det Martin som avgör ikväll!


Drygt två timmar kvar

Kvartsfinal 2:7

Tävlingschefen Lars G Karlsson väljer att anmäla Martin Thörnberg för bentacklingen i Torsdags. Ditt lilla jävla svin, LG Karlsson verkar banka på uppmärksamhetsporten, för hur många vet egentligen vem denna lilla tomte är?
Han fullständigt pissar på domartrion med Sören Persson i spetsen. Persson, Winge o Källin går efter matchen in o kollar sekvensen och kommer fram till att dom inte går vidare med det hela. Thats it!

Men nu kommer media kåta LG Karlsson och vill synas.
Borde inte Persson ha dömt färdigt i slutsplet också ifall Thörna blir avstängd? I mitt tycke borde han det, Thörnberg felar och blir avstängd. Persson felar också. Enkel mattematik från en som knappt hade godkänt i gymnasiet. Att Persson ska ha dömt färdigt.

Pucken hann knappt släppas innan man trädde in i slutspelsdimman. Nära och kära drabbas. Jag engagerar mej och lägger sån energi på det här att det inte går o beskriva. Varför valde man inte ett annan intresse som inte tog så mycket psykisk energi?

Dags för match idag igen, nu i våran hall. Och vi ska fanimej sänka dom här medelpadarna. Får se om Oskar Sundh är så kaxig idag.

Torpen får gärna gå in och ta ett par högrekrockar på Sundh.

Nu är det vi som ska styra matchen. Timrå vill gärna se fart och fläkt. Enkelt spel. Så då tar vi och lirar ut dom med klapp-klapp.

Jag är övertygad om att det är vår match idag. 5-2 seger skrivs det tillslut!

Undra om LG Karlsson sitter på läktaren och letar mer Hv spelare att stänga av. Synd att inget Stockholmslag är i slutspelet du, din lilla fitta!

E.f Kvartsfinal 1:7

Då vart slutspelet igång. Och vi forsätter på förra årets fina svit. Torska första matchen, mej jag är inte orolig, finns mycket saker att ta med till morgondagen. Skönt att vi svarar upp med samma spel som Timrå och inte backar hem o låter dom försöka styra och ställa. Nu tog vi istället tillvara på deras misstag och kontrade, tyvärr gjorde ju vi misstag i avsluten.

Martin Thörnberg går in o sänker Kimmo Lotvonen med en knätackling, olyckligt att det blir så. Rutinerade Lotvonen får panik och försöker undvika tacklingen, hade han inte tagit det där panikskäret hade han bara fått en tryckare mot sargen.

Förövrigt så är det för mej en stor gåta hur Sören Persson kan få döma i slutspelet? Så jävla bra har han ju inte vart under grundserien. fan kan inte vi i Lidköping hålla oss till bandyn och skäma ut oss där istället för hockeyns elitserie?!

Bäst i Håve då? Som vanligt Johan Davidsson. Det händer något i hans skalle när det är dags för slutspel. Som att han hittar en 7 växel o lägga i. Han är våran kapten!
Annars ser Liven som vanligt hur fokuserad som helst. Samma som Snöret så fort det vankas slutspel så taggar han upp ett par nivåer. Och han tar ett skott i masken som skulle skickat vilken jävla vanlig Svensson till akuten. Målen som blir är absolut inget o göra åt.

Challe Berglund då? Som vanligt, fin i håret, kaxig och väldigt pratsam med domaren. Challe har små rosa trosor, sha la la la ! ! !

Ny match imorgon på våran hemmaplan. Då jävlar. Timrå ska känna en frunktan efter morgondagens möte, ska vara obekvämt att sätta sej i bussen och åka till Jönköping. Kör över Johan Backlund ! ! !




Kvartsfinal 1:7

Dagen D är här, äntligen kan man sluta längta.
Längtan i kroppen har bytts ut mot nervositet och glädje, slutspelet är här. 7,5 timmar kvar tills pucken släpps!

Min magkänsla säger mej att ...

... Stefan Liv spikar igen fullständigt
... Voutilainen hänger två kassar
... Challe Berglund vevar med armarna o kollar långt efter domaren
... Beech tar med sej någon ut på ett matchstraff
... Timrå inte kommer hänga med i början

... Det blir en 4-0 seger ikväll!

Jönköping våran stad, Håve Blå vårat lag. Vi ska kämpa för en seger, kämpa på Håve Blå

Längtan

Nu är dagen man väntat på snart här. Dagen D står inför dörren. Imorgon Torsdag 5 mars drar Slutspelet 2009 igång.
Timrå - Hv71 19.00 Canal Plus Sport. Flaggan hänger på plats, tröjan ligger snyggt på gungstolen, halsen är fullproppad med vicks blå. Pilsner skall inhaldlas imorgon. Slutspels soffan är redo, nytvättad!

Vi har väntat och väntat, men nu är stunden inne.



Svenska Spel

Kände att jag hade ett gôtt flyt i skallen idag så jag gick in o spelade en lången för 50 spänn. Nu så här i lågkonjukturen och arbetslöshet får man försöka att hålla i pengarna, så det har inte blivit mycket spelande senaste tiden.

Men nu går man o vinner 653 spänn, rakt ner i fickan.
Kollade även runt lite på Svenska spel, och såg att jag hade en outhämtad vinst värd 556 kronor. Lite surt med tanke på att jag var arbetslös under tiden jag vann den, men då det inte gått 90 dagar sedan jag vann så finns det kanske en liten chans att jag kan hämta ut den genom mitt Svenska Spel kort. Så fattade jag det iaf när jag läste under kundservice... Så förhoppningsvis lämnar jag Mickes Kiosk imorrn med 1209 kronor imorgon. Hade inte vart fel inför Nattabandyn på lördag!


Klyktattare

Nu taggar vi upp, mindre än två dygn tills pucken släpps uppe i EON Arena.
Nu går vi in och kör över dom här Klyktattarna, visar att det är vi som är här i den här matchserien för att bestäma. Timrå ska få spela andrafiolen hela matchserien.

Oddsen på att Challe Berglund lipar i aftonbladet på fredag är inte så stora, ägna dej åt travet istället.



En sak till... hoppas att alla i Linköping var hemma hos Jaroslav Hlinka när denna bild togs, för närmre än så här lär ni ju aldrig komma bucklan!


Frölunda

Tv-chefen: Bra om Frölunda vinner Kanal 5 och Kanal 9 sänder det superheta SM-slutspelet i ishockey. Då satsar programdirektören Lars Beckung sina pengar på Frölunda och hoppas på seger mot Luleå. - Det är bra även ur ett tv-perspektiv eftersom det är ett storstadslag, säger han till Resumé.

"Bra om Frölunda vinner"

Men tv-bolagen gnuggar händerna åt att Frölunda valde Luleå i stället för Timrå och hoppas på en jämn och framför allt lång kvartsfinalserie med många tv-matcher. Programdirektören på Kanal 5, Lars Beckung, sticker dessutom ut hakan i Resumé: – Jag satsar alla mina pengar på att Frölunda vinner. Det är bra även ur ett tv-perspektiv eftersom det är ett storstadslag.


Å vad jag hoppas att Frölunda åker ur i kvarten!

Tisdag förmiddag....

Helvete, igår var det helt täppt i näsan och idag läcker den lika mycket som Timrås Johan Backlund.
Fasen vilka sköna livsparaleller jag dra, är det slutspel så är det.

Får se till att vara fräsch o kry till lördagen då det skall spelas bandy, så ingen träning mer i veckan för mej iaf, kanske en o annan pilsner på Torsdag i slutspelssoffan. Kan mycket väl bli så att vi ser Timrå - Hv71 på canalplus och sen har vi Brynäs -Färjestad genom datorn. Kanal9.se sänder ju live där, och har för mej att det är gratis. Tänker ju fan inte betala för att se Jörgen Jönsson lira hockey... då kan jag lika gärna åka o kolla på Töreboda!


En för alla, alla för Håve



Big Brother?

Ja, här sitter man då. Börjar bli förkyld känner jag. Totalstopp i näsan, man kan dra en paralel till det verkliga livet med att min näsa känns nu som när Timrå kommer till Kinnarps för att spela mot Håve, det är täppt på offensiva blå för Hv.
Samt tungt huvud och allmänt seg. Kanske inte skulle ha tränat idag, så imorgon blir det nog ingen träning... men åker väl ner o dricker lite kaffe o tjatar lite.

Just nu sitter man här i soffan och kollar på Big Brother från 2003 som går i repris nu på Tv400, ganska meningslös ändå, men vafan jag är ju arbetslös, jag går bara o väntar på Slutspelet, inte många timmar kvar nu.



Big Brother, ett rätt så ointressant program ändå, men där satt man som 14 åring och väntade på bröst, för det fick man ju inte se några under bolibompa....

Timrå IK

Här har jag gått och laddat för HV71 - Luleå, också går Göteborgarna och väljer Luleå, och vi tar oss an Timrå.
Detta fantastiska Timrå, laget som ingen ville möta. Jag ger dom en seger, mer klarar dom inte.

Ska bli gött o ha Challe Berglund i örat stå och gnälla o beklara sej nu.

Största förloraren i det här valet är Frölunda, bye bye!

Färjestad  -Brynäs

Här ska väl Brynäs inte kunna säga något? 4-0 i matcher till FBK.


Linköping -Skellefteå
Jag vill så gärna att Skellefteå slår ut Clubben, men klarar dom av det? Njaa.. .4-2 i matcher till Clubben.

Frölunda -Luleå
Tabbe! Frölunda har gjort bort sej. Kommer bli en stenhård matchserie. Där Luleå drar det längsta strået i 7.e och avgörande. 4-3 till Luleå.

Hv71 -Timrå
Repris på semifinalen förra året. Det här tar vi. Kör över Timrå med 4-1 i matcher.




Vi har ju sänkt Timrå förut!

Bandy?

Oj, vilken start på den här dagen...
08.50 ringer klockan, bäst att pallra sej upp och boka in ett besök i Jönköping på lördag, gick ju kanonbra. Biljett ordnad.
09.34 ringer Pierre och säger att det är Nattabandyn på lördag, och det vill jag ju såklart inte missa...

Så nu sitter jag här, bandyspelare och med en biljett till Hv71 på lördag, betald och allt. Men jag får kränga den istället. Det blir nog inga problem.

Så får jag väl åka ner till den 4.e kvartsfinalen istället...


En tanke som slagit mej också. Varför spelar det sämst placerade laget hemma match 1 och 3? Borde inte det bästa laget få fördelen med hemmamatcher dom fyra första? Kan vi inte göra som dom gör i NHL... Att det bäst placerade laget spelar:
Hemma, Hemma, Borta, Borta, Hemma, Borta, Hemma. Det tycker jag funkar ganska bra, fast kan vi inte göra allt som NHL. Jag tror att jag älskar NHL =)


Den förste alkoliserade hockeyspelaren...

Glömde att säga Grattis till Karl Jonsson som fyllde 20 år för några veckor sedan.
Men vi säger grattis igen, med dom här bilderna.






Så här agerar man i baren!

Slutspel 2009

Då var det dags, den 15 september släptes pucken (6-2 Frölunda hemma) och igår 28 februari (5-2 Rögle hemma) avslutades 08/09 års elitserie. En elitserie som inte alls varit kanon sett ur mina ögon, från Guldruset i April byttes snabbt till ett Hv71 i kräftgång, men tiden som gått så har vi spelat upp oss och senaste tiden har kännts jävligt bra. Men nu är det dags att lägga allt det här bakom oss.

Nu går man in i sin egna bubbla, lägger alla andra bekymer åt sidan, vänner och familj blir drabbade, flickvänner drabbas hårdast. Och arbetskamrater får bara ett ont öga vid hångarv efter en Hv förlust, men vid en seger får dom en highfive uppkörd i ansiktet.

Slutspelet innebär så mycket känslor och hat, varje match är viktig och jag lever mitt liv genom Hv71 så då blir det så.

Delmål ett startar på torsdag 19.00 troligtsvis uppe i Luleå, där ska den första av 12 segrar bärgas. "Uppdrag 12" står inför dörren. Det är försten till 12 som står där en solig vårdag i April och tar emot folkets jubel, det är då man förstår vad hela livet egentligen går ut på. Att vinna!

Ett lag - Ett mål - En buckla. SM Guld 2009!

Imorgon släpps biljeterna till Hv71s två första hemma matcher i kvarten och jag har tänkt att åka på lördagens, var ett tag sedan man var där... Arbetslös är anledningen. Men nu under slutspelet får man börjar prioritera... Hv71 eller mat, där är valet enkelt =)

Torsdag startar slutspelssoffan hos mej, flaggan är hissad och slutspelsstädningen är i full gång, för inte fan hinner jag städa under slutspelet.

Slutspel 2009 nu kör vi!



RSS 2.0